אכילת בשר וגבריות: ניפוץ המיתוס

אכילת בשר וגבריות הולכים יד ביד – האמנם?

נתקלנו בסרטון הזה לפני זמן מה. צפו והמשיכו לקרוא.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=aA78jYAIG5M]

בשר וגבריות - פרופסור ג'ון מקדוגל

פרופסור ג’ון מקדוגל ואשתו, מארי

המציג הינו פרופסור ג’ון מקדוגל, רופא ותזונאי אשר מלמד אנשים כיצד לשפר את בריאותם באמצעות תזונה טבעונית.

פרופסור מקדוגל הינו דמות ידועה במאבק לחשיפת האמת של מהי תזונה בריאה, והנזקים הנוצרים כתוצאה מהתזונה האמריקאית הסטנדרטית (SAD) כפי שמכנה אותה, אשר עתירה בבשר, חלב ומוצריו וביצים.

כמה נקודות חשובות לקחת מהסרטון:

#1 – האשליה: “אכילת בשר וגבריות הולכים יד ביד”

עוד מימי קדם, נוצרה תפיסה בעולמנו המקשרת בין בשר וגבריות, ומבססת את האמירה שבשר הינו אוכל גברי. תפיסה זו בעלת ביסוס חזק בתרבויות רבות, ובינהן גם תרבות המנגל הישראלית.

הסרטון מנפץ את תפיסה זו לחלוטין. אנו מאמינים כי רופאים ואנשי מקצוע נוספים כדוגמאת פרופסור מקדוגל יעזרו לעוד אנשים לצאת מהמטריקס, ולראות את המציאות כפי שהיא.

#2 האמת וההשלכות השליליות של בשר על בריאות הגבר

הסרטון מכיל פנינים רבות. הנה חלק מהן…

נוזל הזרע של הגבר מאוחסן באיבר אשר נמצא בצמוד לבלוטת הערמונית, הנקרא “שלפוחית הזרע”. לאף יצור חי אחד בעולם אשר אוכל בשר, אין את האיבר הזה. כלומר – גברים הם היצור היחיד על כדור הארץ אשר אוכל בשר, ויש לו שלפוחית זרע.

גברים אשר אמהותיהם צרכו בשר רב בתזונתן, גדלו ברחם בסביבה מאוד אסטרוגנית, ועל כן עלולים להיות בעלי איבר מין ואשכים מוקטנים. לעיתים התינוקות נולדים עם אשך טמיר.

גברים רבים אשר צורכים כמות בשר גבוהה בתזונתם, סובלים מנפח שפיכה מוקטן וספירת זרע נמוכה של כשליש (!!!) מהכמות הטבעית. כמו כן, אורך החיים של תאי הזרע מתקצר, והם עלולים לסבול מתנועתיות ירודה וחומר גנטי פגום.

בשר וגבריות

כמות הטסטוסטרון גבוהה ב-13% אצל טבעונים

כמות הטסטוסטרון, ההורמון הגברי אשר נקשר עם חשק ופעילות מינית, אונות, עוצמה וכוח, גבוהה ב-13% אצל טבעונים, לעומת אוכלי בשר.

בגיל מבוגר, בלוטת הערמונית עלולה להתרחב וליצור קשיים בהטלת שתן.

סרטן הערמונית

עוד דבר אשר הסרטון מדבר עליו, אך אינו מספק לו אמירה מתאימה לציטוט, הוא הסיכון המוגבר לחלות בסרטן הערמונית.

קראו את הפסקה הבאה (מתוך: PCRM – אתר וועדת הרופאים לרפואה אחראית):

ארגון הבריאות העולמי קבע כי גורמי תזונה אחראים לפחות ל-30% מכל סוגי הסרטן במדינות מערביות, ועד כ-20% במדינות מתפתחות. כאשר חוקרי מחלת הסרטן החלו לחפש קשרים בין תזונה והמחלה, אחד הממצאים הברורים ביותר היה שאנשים אשר נמנעו מאכילת בשר, היו בסבירות נמוכה משמעותית לפתח את המחלה.

ועכשיו באנגלית:

The World Health Organization has determined that dietary factors account for at least 30 percent of all cancers in Western countries and up to 20 percent in developing countries. When cancer researchers started to search for links between diet and cancer, one of the most noticeable findings was that people who avoided meat were much less likely to develop the disease.

העובדות הללו ידועות כבר שנים רבות, אך נתקלות בקושי בהגעה לציבור הרחב. התעמולה והפרסום מצד תעשיות הבשר, החלב והביצים, יוצרות קושי רב בהטיית דעת הקהל.


אנו מאמינים כי תזונה טבעונית היא התזונה הגברית ביותר אשר בה ניתן לבחור. היא הופכת אותנו לחזקים יותר, ממוקדים יותר, חכמים יותר ורגישים יותר לסביבתנו.

במידה ואינכם טבעונים או צמחונים, איננו שופטים אתכם. אנו מעודדים אתכם לקרוא עוד בנושא, ולקבל החלטה מושכלת ומודעת בנוגע לבחירותיכם התזונתיות. אל תתנו ל”חוכמת” ההמונים להכתיב לכם מה בריא בשבילכם.

בהצלחה!

***

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>